Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost procuror general american In SUA n-am condamnat presa nici cand a dezvaluit informatii secrete

ro

10 Jul, 2010 01:05 795 Marime text

John Ashcroft, în prezent profesor de Drept şi consultant al Guvernului SUA pe probleme de securitate naţională, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează decizia CSAT de a include campaniile de presă între vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale.

"În SUA, au fost împrejurări când presa a fost criticată pentru diferite atitudini faţă de siguranţa naţională, mai exact atunci când a publicat informaţii secrete privind sistemul de apărare. Uneori presa primeşte date despre informaţii secrete şi le deconspiră, ceea ce poate fi de un real folos pentru terorişti. Acest fapt poate fi o sursă de tensiune între presă şi autorităţi şi am fost critici faţă de asemenea fapte, dar n-am condamnat şi n-am sancţionat asemenea deconspirări", a răspuns Ashcroft.

Fostul oficial american a susţinut, vineri, o conferinţă publică la Universitatea din Oradea, pe tema colaborării internaţionale pentru prevenirea terorismului şi asigurarea libertăţilor şi a drepturilor cetăţeneşti, la care au participat reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în ordinea şi siguranţa publică, magistraţi şi şefi ai serviciilor juridice din mai multe instituţii ale administraţiei publice locale.

 

www.mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii