Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi navigatori români blocați la bordul unei nave în portul din Tobrouk, Libia au fost repatriați

ro

16 Oct, 2017 18:30 1785 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma eforturilor depuse prin intermediul Ambasadei României la Tripoli (relocată la Tunis), doi cetățeni români aflați pe o navă reținută în portul Tobrouk din Libia au fost repatriaţi la data de 14 octombrie 2017, pe ruta Libia-Malta-România, informează MAE. 

Din momentul semnalării cazului, misiunea diplomatică română a întreprins numeroase demersuri pe lângă autorităţile locale și pe lângă armator, pentru clarificarea situației celor doi navigatori.

Consulul din cadrul Ambasadei României la Tripoli a oferit asistență consulară în relația cu autoritățile locale si cu angajatorul.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice s-au aflat în contact permanent atât cu comandantul navei, cât și cu cetăţenii români și membrii acestora de familie.

Pentru evitarea unor situaţii similare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă marinarilor români care doresc să lucreze pe nave ale unor proprietari şi/sau armatori străini să se informeze în prealabil asupra situaţiei în care se află navele şi să se angajeze prin intermediul unor agenţii de crewing, acreditate de Autoritatea Navală Română.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii