Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Viceprimarul din Adamclisi, trimis in judecata

ro

08 Jun, 2010 16:32 1024 Marime text

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 30 noiembrie 2009-6 aprilie 2010, viceprimarul Beinur Raşit a obţinut în mod nelegal suma de 24.975,11 de lei din bugetul general al Comunităţilor Europene (fonduri FEGA şi FEADR), prin prezentarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (A.P.I.A.) Constanţa a unor documente false (două contracte de închiriere şi două adeverinţe).

În consecinţă, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe viceprimarul din Adamclisi, judeţul Constanţa, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ambele în formă continuată.

A.P.I.A. s-a constituit parte civilă cu suma de 49.601,65 lei. În vederea acoperirii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra locuinţei viceprimarului. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Medgidia.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii