Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

ro

04 Apr, 2024 17:00 1298 Marime text
 

 

 
 
Candidații PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman au vorbit la ZIUA Live despre problemele comunitățile lor dar mai ales  despre proiectele pe care le propun locuitorilor în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie.

 
Cătălin Chivu este viceprimar al comunei Cobadin din 2020 iar dacă va fi ales primar, are în plan următoarele proiecte: asfaltarea a 80 de km de drumuri care fac legătura între cele 4 comune arondate, sa aplice pentru finanțare publică pentru canalizare și să investească în alimentarea cu apă pentru satul Negrești.

„La Cobadin problemele sunt multiple. Una dintre marile probleme o reprezintă infrastructura rutieră. Comuna are 130 km de drumuri, din care cel puțin 80 sunt neasfaltate. Avem o stație de epurare și o rețea de preluare ape uzate ce necesită investiții. În Primăria Cobadin s-au accesat toate proiectele ce au putut fi accesate. Nu a scăpat niciun proiect pe care îl puteam accesa. Nu au fost fonduri pentru alte proiecte.

Am accesat prin PNRR reabilitarea a trei corpuri de școală, prin AFM a unui sediu de Primărie, actualul sediu va găzdui sediul Evidenței Populației. Oamenii au nevoie să își schimbe buletinele și sunt nevoiți să ajungă la Medgidia. O problemă ce sper să se rezolve este alimentarea cu apă a satului Nergrești ce nu are acces la apă potabilă. Sperăm ca în cel mai scurt timp să fie realizat acest proiect“ - a menționat Cătălin Chivu. 

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care Chivu vrea să le implementeze în comună este rețeaua de gaze.
Acesta joacă la alegerile locale cartea câștigătoare, vrea să fie primar sau pleacă acasă.

Grosu Gheorghe este viceprimarul comunei Tortoman. Este consilier local de 20 de ani, însă concomitent a activat în mediul privat, în agricultură și construcții.

Dacă locuitorii din Tortoman îl vor vota primar, are în plan următoarele proiecte – reabilitarea celor două blocuri din centrul orașului, curțile aferente blocurilor de locuințe, vrea sa doteze primăria cu utilaje pentru serviciile publice, să aducă gaze în localitate prin Anghel Saligny, să asfalteze în localitate.


„La Tortoman avem prea puțini km de asfalt. Mai avem ulițe de pământ. Suntem în tr-un stadiu de 80% în realizarea rețelei de apă. În satul Dropia avem un proiect de înființare rețea de apă. Infrastructura drumurilor, a scurgerilor apelor pluviale, abvem un proiect de canalizare aprobat. Ar mai fi două blocuri rămase nefinalizate. Când am venit la Primărie am făcut o expertiză, apoi un proiect pentru finalizare. Ca să le demolăm era mai costisitor“ - a precizat Gheorghe Grosu. 

Viceprimarul mai spune că momentan mai sunt 17 locuri de casă dar sunt 300 și ceva de cereri de locuințe iar finalizarea celor două blocuri ar însemna casă pentru cel puțin 22 de familii.
 
Pentru cei doi viceprimari modelele unei administrații eficiente sunt colegii lor de partid: Valentin Vrabie de la Medgidia, Anca Belu de la Mihail Kogălniceanu sau Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian, care candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.


Interviul integral poate fi urmărit aici:




PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii