Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Ce proiecte au candidații PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Apr, 2024 15:06 779 Marime text
Candidații PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman, vin joi, 4 aprilie 2024, ora 15.00 la ZIUA LIVE.

Cătălin Chivu este viceprimar al comunei Cobadin din 2020 iar dacă va fi ales primar, are în plan următoarele proiecte: asfaltarea a 80 de km de drumuri care fac legătura între cele 4 comune arondate, sa aplice pentru finanțare publică pentru canalizare și să investească în alimentarea cu apă pentru satul Negrești.

Grosu Gheorghe este viceprimarul comunei Tortoman. Este consilier local de 20 de ani, însă concomitent a activat în mediul privat, în agricultură și construcții.

Dacă locuitorii din Tortoman îl vor vota primar, are în plan următoarele proiecte – reabilitarea celor două blocuri din centrul orașului, curțile aferente blocurilor de locuințe, vrea sa doteze primăria cu utilaje pentru serviciile publice, să aducă gaze în localitate prin Anghel Saligny, să asfalteze în localitate.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Gheorghe Grosu este membru PNL din 2016.

Am candidat la alegeri în 2016 și 2020. În 2020 a avut un scor foarte apropiat de primarul ales. Am făcut o alianță cu PMP și am reușit să ajung în funcția de viceprimar. 


Cătălin Chivu a candidat în 2020 pe listele PMP. După alegeri a făcut o negociere cu PNL și a fost ales viceprimar. 

Din prima zi de activitate am avut o discuție cu primarul pentru a face tot ce se poate pentru dezvoltarea comunei. Comuna este în urmă. Am decis să candidez la funcția de primar din partea PNL. Echipa de la județ mi-a dat speranțe că vom putea face lucruri bune în comună. 

„La Tortoman avem prea puțini km de asfalt. Mai avem ulițe de pământ. Suntem într-un stadiu de 80% în realizarea rețelei de apă. În satul Dropia avem un proiect de înființare rețea de apă. Infrastructura drumurilor, a scurgerilor apelor pluviale, avem un proiect de canalizare aprobat. Ar mai fi două blocuri rămase nefinalizate. Când am venit la Primărie am făcut o expertiză, apoi un proiect pentru finalizare. Ca să le demolăm era mai costisitor“ - a precizat Gheorghe Grosu. 

„La Cobadin problemele sunt multiple. Una dintre marile probleme o reprezintă infrastructura rutieră. Comuna are 130 km de drumuri, din care cel puțin 80 sunt neasfaltate. Avem o stație de epurare și o rețea de preluare ape uzate ce necesită investiții. În Primăria Cobadin s-au accesat toate proiectele ce au putut fi accesate. Nu a scăpat niciun proiect pe care îl puteam accesa. Nu au fost fonduri pentru alte proiecte.

Am accesat prin PNRR reabilitarea a trei corpuri de școală, prin AFM a unui sediu de Primărie, actualul sediu va găzdui sediul Evidenței Populației. Oamenii au nevoie să își schimbe buletinele și sunt nevoiți să ajungă la Medgidia. O problemă ce sper să se rezolve este alimentarea cu apă a satului Nergrești ce nu are acces la apă potabilă. Sperăm ca în cel mai scurt timp să fie realizat acest proiect“ - a menționat Cătălin Chivu. 

„Trebuie să continuăm, deoarece am contribuit la aceste proiecte.Avem proiecte serioase, pe termen mediu și lung. Încă mai avem pe grilă ceva ce trebuie realizat. Problemele s-au acutizat, s-au rostogolit și trebuie rezolvate. Lumea nu mai acceptă vorbe ci vor fapte. Avem un proiect pe Anghel Saligny pentru a aduce gaze.

Momentan mai sunt 17 locuri de casă și sunt 300 și ceva de cereri. Blocurile vor avea 22 de apartamente unde ar putea locui 22 de familii. Am vorbit cu colegii mei și i-am rugat să mă ajute pentru a schimba situația unui teren pentru a face rost de terenuri pentru tineri. Avem și oameni din afară care vor să revină în comună.“ - a menționat Gheorghe Grosu

„O altă problemă este cea a lipsei gazelor în localitate ce se va rezolva. Avem un proiect de 72 de milioane, am primit finanțare de 11 milioane. La Cobadin suntem în nod rutier, avem legătură cu Vama Negru Vodă, Vama Ostrov. În apropiere avem accesul la Autostrada Soarelui. Încep să apară investitori, vrem să aducem mai mulți. Avem nevoie de infrastructura rutieră, gaze, pentru a atrage cât mai mulți. în prezent suntem axați de agricultură, viticultură. Avem asociații agricole. Avem și locuitori ce muncesc în agricultură, alții la Șantierul Naval. Anual sunt eliberate aproximativ 60 de autorizații pentru locuințe noi. E nevoie de multă muncă, echipă foarte puternică. Timpul este unul dintre dușmanii noștri“ - a precizat Cătălin Chivu. 

„La Tortoman investitorii sunt preponderent agrari. Avem agenți economici pe zootehnie, pe pomicultură și avem speranțe că vor veni investitori pe eoliene. În prezent avem 4 eoliene în comună.



Avem exemple apropiate, cum este Valentin Vrabie la Medgidia, Anca Belu, persoane cu realizări. Eu am demonstrat că sunt alături de oameni. Zi de zi sunt în sat. Mai mult de o oră sunt în primărie, apoi sunt pe teren, ma urc chiar și pentru buldoexcavator. Oricând am fost sunat am sărit în ajutor“ - a completat Gheorghe Grosu. 

„Ca și model vreau să vă spun că pe Florin Mitroi îl cunosc de 30 de ani. Am avut o perioadă în care am lucrat în Valu lui Traian. La început Valu avea 7000 de oameni și Cobadin 10.000. Între timp Cobadin a coborât, iar Valu a urcat. Acolo a fost o strategie foarte bună. Am învățat că niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de riscuri și nopți nedormite. Trebuie să mergi până la capăt“ - a menționat Cătălin Chivu. 

„La Tortoman datorită acțiunilor sociale oamenii erau atrași de PSD. Acum și-au revenit. Au văzut cum ar trebui să meargă lucrurile. Sunt optimist în ceea ce privește alegerile. Primarul ar fi trebuit să fie mai activ“ - a adăugat Gheorghe Grosu. 

„La Cobadin partidele tradiționale au un procent ce a alternat între PSD și PNL. Cred că persoana este cea care aduce plusul în campanie: echipa din spate, candidatul propus și partidul. Cred că un 10% aduce și partidul. Le-am spus oamenilor că la Bucureșțti a fost făcută o coaliție. Noi la nivel județean suntem fiecare cu partidul lui. 

Eu urmez o echipă în care am încredere. Nu cunoisc doctrina niciunui partid din România, decât la nivel de comună. Mă consider un om de dreapta. M-am înscris în această competiție datorită dorinței de a vedea localitatea în care locuiesc se dezvoltă și ajunge la un nivel decent “ - a menționat Cătălin Chivu

„Nu trebuie să spunem că toți din AUR sunt extremiști. Mai degrabă sunt unii oportuniști. Oamenii de la țară își văd de viața lor. “ - a declarat Gheorghe Grosu. 

„La Cobadin a fost un trend spre partidele extremiste, care s-a diminuat constant. În prezent oamenii percep partea extremistă exact cum au văzut-o în manifestările din România. Nu sunt de acord cu politicile extremiste. La noi la nivel de comunitate ne știm între noi. Ne cunoaștem, oamenii încearcă să meargă pe principiile prezentate de om nu de partid. Susținerea am primit-o ca și persoană, ca și echipă, nu ca și partid“ - a transmis Cătălin Chivu. 

„Nu am avut probleme la Cobadin. Cu echipa de consilieri am rezolvat și cu semnăturile. Avem un deficit de personal în Primărie. Am rămas cu 12 oameni. Am rămas fără Poliție Locală, ceea ce este foarte grav. Nu pot să le reproșez nimic angajaților din Primărie. “ - a mai adăugat Gheorghe Grosu. 

„La nivelul Primăriei Cobadin consider că mai avem nevoie de personal. Avem nevoie de încă un arhitect. Avem în derulare un proiect de realizare a unui parc fotovoltaic, parcuri eoliene, magazine. Mai avem nevoie de oameni la urbanism, la Poliția Locală avem 9 angajați, o mașină veche, sunt mai multe probleme. Avem probleme cu gunoaie, câini fără stăpân“ - a adăugat Cătălin Chivu. 

„La Tortoman avem contract de salubrizare cu Iridex. Nu mai avem compartiment de Poliție Locală. Lista de consilieri o avem finalizată. Avem unele modificări, trebuie să fac curățenie. Sunt o persoană asumată“ - a spus Gheorghe Grosu 

Trei ani și jumătate majoritatea în CL a fost PNL PMP, conducerea a fost PSD. Nu am avut probleme ca lucrurile să fie bune făcute. Acum avem o echipă tânără care știe ce înseamnă să dezvolți o afacere. Pe viitor CL trebuie să fie pentru comunitate, să își asume dezvoltarea comunității“ - a transmis Cătălin Chivu. 

„Dacă se va face schimbarea, nu i-aș oferi actualului primar postul de viceprimar. Îmi dorec un viceprimar care să muncească, să alerge, să fie viceprimar cu normă întregă. Deja cunosc acea persoană. Sunt sigur că voi câștiga. Mă susține toată familia. Am 7 copii. Nu sunt bogat financiar ci sufletește. Sunt creștin ortodox.

Le-am demonstrat locuitorilor că sunt în stradă. Întotdeauna sunt alături de ei. Zilnic ascult oamenii, caut soluții“ - a adăugat Gheorghe Grosu. 

„Teoretic am în minte viitorul viceprimar. Nu cred că vom ajunge la o discuție cu actualul primar pentru o nouă colaborare în cazul în care aș ajunge primar. Este mai bine să nu te pronunți înainte de a cunoaște totul.

Viceprimarul va fi ales de Consiliul Local. În prezent am o discuție avansată cu un coleg din PNL pentru această funcție, un băiat tânăr, de aproximativ 30 de ani. 

Sunt mereu în contact cu oamenii, mă ocup și cu partea sportivă din localitate. Soția mă susține, ne-am asumat împreună această decizie.

Întotdeauna am încercat să înțele diferența dintre a fi șef și a fi lider. Oamenii mă percep ca pe un lider, nu ca un șef. Au văzut cam ce pot și ceea ce fac“ - a precizat Cătălin Chivu. 



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii