Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:03 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Spitalului Floreasca a fost demis. Angajații lipseau, iar secția de arși nu era funcțională!

ro

21 Apr, 2016 10:07 961 Marime text
 
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cădariu, l-a demis, în această dimineaţă, pe directorul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secția specială pentru arși grav este funcțională, în condiţiile în care nu a putut fi folosită după tragedia de la Colectiv.

"Am venit să verific personal ceea ce se anunțase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției", a spus ministrul.


Achimaş a spus că în locul directorului spitalului a fost numit, interimar, Sorin Păun.

"Din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcțional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătății a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă — lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reușit să trimitem oameni la specializare în Franța", a completat demnitarul.

 
Ministrul Sănătății a constatat că nici angajații secției nu erau la muncă.

"Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate față de concetățenii noștri, cred că afirmațiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp această mare investiția să poată să fie funcțională. Este absolut revoltător că o astfel de unitate nu este deschisă nici acum, la şase luni după tragedia din Colectiv ", a declarat Achimaș.

 
Acesta a mai afirmat că a primit explicaţii "abracadabrante" despre situaţia unităţii de arşi. Inspecţia ministrului la Floreasca a venit la doar o zi după ce spitalul anunţa, într-un comunicat de presă, că unitatea de arşi a devenit "operațională la nivelul standardelor impuse de exigențele internaționale". Unitatea a fost inaugurată oficial în aprilie 2015, însă după tragedia din Colectiv s-a aflat că aceasta nu poate fi folosită.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii