Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:00 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii impresionante și înfricoșătoare Avem descrierea completă a fortăreței în care va sta, președintele României, Klaus Iohannis

ro

20 Dec, 2014 02:42 1322 Marime text

Aseară a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Hotărârea Guvernului României numărul 1.124, privind atribuirea destinației de reședință oficială unui imobil, aflat în proprietatea publică a statului și în administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, pentru Președintele României.

Actul normativ este semnat de primul ministru Victor Ponta și contrasemnat de secretarul general al Guvernului Ion Moraru și de ministrul Finanțelor Publice Darius Bogdan Vâlcov.

Potrivit datelor de identificare casa de oaspeți-Lac 2, este situată în municipiul București, sectorul 1, pe strada Turgheniev nr.22-24.

Are numărul de inventar 150.298, o suprafață construită desfășurată de 2.643 metri pătrați, cu terenul aferent în suprafață de 36.199 metri pătrați.

Cum arată imobilul

Potrivit unei descrieri făcute de 9am.ro, imobilul este situat într-un loc mirific: pe marginea lacului într-o pădurice, departe de privirile curioșilor și de zgomotul străzii. Locația este ideală și din punctul de vedere al protecției antiteroriste, problema adusă în discuție de Serviciul de Protecție și Pază la alegere unei reședințe prezidențiale.

Încă de la ridicarea lui, la începutul anilor '60, complexul Lac 2 - Lac 3 a fost gândit ca reședință prezidențială de liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Numai că Dej a decedat înainte să apuce să se mute pe strada Turgheniev nr. 22-24.

Practic, din stradă, vilele nu se pot vedea decât dacă vreun curios se urcă pe gardul uneia din vilele pe peste drum. Poarta complexului Lac 2-Lac 3 se află în capătul străzii Ivan Turgheniev, iar in dreapta acesteia pornește o alee către una dintre cele mai importante vile de protocol, Casa Dante.

Ti-a placut articolul?

Comentarii