Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 02 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Ibram Iusein, declarat de ANI incompatibil după ce și-a angajat fiul consilier!

ro

18 Dec, 2015 13:47 2492 Marime text
 
Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Călin Ion (PSD) și Ibram Iusein (Uniunea Democrată Turcă), deputați în Parlamentul României, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare, în timpul legislaturii 2008-2012.
 
Inspectorii ANI spun că, în 13 decembrie 2008, Călin Ion a încheiat un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut, în perioada angajării (05 ianuarie 2009 – 30 noiembrie 2011), venituri salariale în cuantum total de 35.093 Lei.

De asemenea, în 1 iulie 2009, Ibram Iusein a încheiat și semnat un contract civil prin care și-a angajat fiul în funcția de consilier pe problemele minorităților în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut, în perioada angajării (iulie 2009 - decembrie 2012), venituri salariale în cuantum total de 73.868 lei.
 
ANI spune că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentați de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Călin Ion și Ibram Iusein au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

Cei doi nu sunt singurii parlamentari care au fost prinși că și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și/sau administrativă.

Iusein Ibram este deputatul Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), ales însă la nivel naţional, nu pe un colegiu anume.
Potrivit site-ului www.alesiivotează.ro, un proiect al Institutului pentru Politici Publice, Ibram a făcut parte din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura Monicăi Iacob Ridzi, pentru organizarea Zilei Tineretului şi Sportului.

Iusein Ibram este o prezenţă extrem de discretă. Nu susţine conferinţe de presă, nu trimite către mass media comunicate de presă privind activitatea sa parlamentară.

Ti-a placut articolul?

Comentarii