Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:05 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua limbii turce sărbătorită în premieră la Constanţa (galerie foto)

ro

10 Jun, 2017 17:16 1486 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) sărbătoreşte în premieră, Ziua limbii turce, ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a Legii nr.223 din 17 noiembrie 2016, prin care se instituie ca Zi a Limbii Turce, ziua de 5 iunie.

Conform legii iniţiate de deputatul Iusein Ibram, anual, cu prilejul Sărbătorii Zilei limbii turce, în localităţile în care trăiesc menbri ai comunităţii turce se organizează manifestări culturale dedicate acestui eveniment, se arată într-un comunicat de presă.

Manifestările au fost amânate din cauza minivacanţei de Rusalii, astfel că Uniunea Democrată Turcă din România va organiza la Constanţa, o serie de manifestări culturale dedicate Zilei limbii turce, în perioada 9-10 iunie 2017.

Manifestările culturale au debutat vineri, 9 iunie la ora 11.00, în Sala „Remus Opreanu” din incinta Instituţiei Prefectului-Judeţul Constanţa, cu Concursul Naţional „Frumoasa mea limbă maternă” organizat de MEN în parteneriat cu UDTR.

Evenimentele culturale au continuat astăzi, 10 iunie, ora 11.00 cu o paradă a costumelor tradiţionale turceşti pe traseul:Instituţia Prefectului-Bd-ul Ferdinand-Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa-Casa de Cultură.
De la ora 16.00, în Sala Mică a Casei de Cultură din Constanţa început un spectacol de dansuri şi cântece tradiţionale turceşti. În debutul spectacolului Preşedintele UDTR, Osman Fedbi, a înmânat plachete omagiale unor personalităţi din spaţiul public, care prin activitatea lor au contribuit la promovarea limbii, culturii turce şi a imaginii etnicilor turci din România.

Deputatul Florin Iordache a primit placheta în locul lui Liviu Dragnea, reținut cu treburi politice la București. Plachetă a primit și Gelaledin Nezir, general în rezervă și consilierul ministrului de Interne. Vicepremierul Sevil Shaideh nu a venit, iar placheta a luat-o Nezir care a dat asigurări că i-o va oferi la București.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii