Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Neculăescu a participat la lansarea oficială a Rețelei naționale pentru prevenirea genocidului și cercetarea multidisciplinară a gropilor comune

ro

27 Sep, 2018 15:21 1294 Marime text
 La 28 septembrie 2018, secretarul de stat Dan Neculăescu a participat la evenimentul găzduit de Ministerul Afacerilor Externe care a vizat lansarea oficială a Rețelei naționale pentru prevenirea genocidului și cercetarea multidisciplinară a gropilor comune.

În intervenția sa, diplomatul român a subliniat că acest proiect a fost demarat chiar în anul în care marcăm 80 de ani de la adoptarea Convenției ONU de prevenire și pedepsire a infracțiunii de genocid.

De asemenea, a subliniat că Rețeaua națională își propune să abordeze tematica combaterii genocidului și a atrocităților în masă din perspectiva tuturor regimurilor totalitare (perspectivă educațională și de cercetare istorică), dar și a atrocităților din perioada contemporană.

Totodată, Dan Neculăescu a arătat că, prin activitățile Rețelei naționale, se urmărește atât pregătirea experților în domeniu pe întreg teritoriul României, cât și sensibilizarea funcționarilor publici în ceea ce privește consecințele atrocităților comise de regimurile totalitare din secolul al XX-lea. A prezentat viziunea Ministerului Afacerilor Externe privind liniile de acțiune ale activității Rețelei naționale, care vor avea în vedere trei jaloane: educație, conștientizare și asumare.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a concluzionat că este necesar ca expertiza deja acumulată de experții români să fie transferată către generațiile mai tinere de specialiști în domeniu.

La eveniment au mai participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, și directorul executiv al Institutului Auschwitz pentru Pace și Reconciliere, Tibi Galis.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii