Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Neculăescu, față în față cu secretarul general adjunct al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Pedro Serrano. Care au fost temele de discuție

ro

18 Jan, 2019 20:13 1350 Marime text
Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut vineri, 18 ianuarie 2019, la București, o întrevedere cu secretarul general adjunct al SEAE, Pedro Serrano, axată pe problematica politicii de securitate și apărare comună a Uniunii Europene (PSAC).

În cadrul consultărilor, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind principalele evoluții în domeniul PSAC la nivel european, precum și prioritățile și calendarul de evenimente în aria securității și apărării, în contextul exercitării, de către Romania, a responsabilităților de Președinție în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a evidențiat interesul țăriinoastre de a contribui, pe durata Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, în strânsă cooperare cu instituțiile UE, la avansarea agendei europene în domeniul PSAC, de o manieră consensuală, incluzivă și eficientă.

A reiterat sprijinul României pentru eforturile Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate în dezvoltarea de politici și capabilități adecvate pentru un răspuns robust al Uniunii Europene la provocările complexe care marchează mediul actual de securitate.

Totodată a subliniat importanța pe care o acordă România cooperării UE-NATO și creșterii sinergiei între acțiunile celor două organizații.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii