Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum decurge repartizarea locuinţelor ANL la Năvodari

ro

23 Feb, 2015 20:24 1322 Marime text
Primăria oraşului Năvodari a remis azi un comunicat de presă redacţiei prin care anunţă că doreşte să informeze toţi tinerii interesaţi de situaţia reală apărută în urmă unor dezinformări făcute publice pe reţeaua de socializare Facebook în urmă începerii procedurilor de repartizare a locuinţelor ANL.
 

Astfel, reprezentanţii Primăriei notează că doresc să readucă în atenţai tinerilor faptul că aceste locuinţe nu au statutul de “locuinţe sociale”, ci locuinţe pentru tineri destinate închirierii.
 
Cele 3 criterii de calificare, impuse de Guvern, prin H.G. 962/2001 sunt următoarele:
1. Vârstă până în 35 de ani + 12 luni;
2. Locul de muncă să fie pe rază oraşului Năvodari;
3. Să nu deţină locuinţa proprietate, sau să nu locuiască într-o locuinţa cu chirie, din fondul locativ de stat.
 
Aşadar, din totalul de 302 dosare înregistrate, 65 dosare au îndeplinit toate criteriile de selectare, iar 237 dosare nu s-au încadrat, şi anume:
- 186 solicitanţi nu au locul de muncă pe rază oraşului Năvodari/ nu au depus declaraţii autentificate referitoare la proprietate
- 3 solicitanţi deţin proprietăţi;
- 3 solicitanţi locuiesc cu chirie din fondul locativ de stat, şi anume locuinţa socială;
- 1 solicitant a făcut cerere de renunţare;
- 44 solicitanţi au depăşit limita de vârstă admisă.
 
 “Faptul că există un interes foarte mare, am considerat necesar că doar documentele anexate la dosar să facă diferenţa de departajare şi nu «interesele de culise». Nici nu se începuse verificarea tuturor dosarelor şi deja se vorbea că toate apartamentele sunt distribuite pe alte criterii decât cele legale, iar mulţi tineri se lăudau că ei au primit asigurări că vor beneficia de aceste apartamente A.N.L. Pentru a elimina definitiv aceste bârfe, am impus comisiei ce se ocupă de analizarea dosarelor să verifice toate solicitările, cu legea în mâna, tocmai ştiut fiind faptul că în Primăria Năvodari există mai multe controale şi verificări de documente atât din partea Poliţiei cât şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Curţii de Conturi.”, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Până în prezent s-au înregistrat un număr de 22 de contestaţii, din care toate au fost soluţionate.
 
Persoanele de pe lista de repartiţie NU sunt considerate persoane care odată acceptate, vor şi primi locuinţa, deoarece aceştia trebuie să facă din nou dovada că toate înscrisurile din dosare sunt conforme cu realitatea, iar mai apoi se vor repartiza locuinţele, conform legii.
 
“Dorim să ne comunicaţi în scris, cine, ce, când a promis ceva în legătură cu repartiţia acestor apartamente, pentru că noi, Primăria Oraşului Năvodari dorim să facem plângere penală celor care au dezinformat populaţia şi continuă, în mod vădit să o facă, punând într-o lumina negativă atât comisia de repartizare (din care fac parte atât funcţionari publici şi consilieri locali din toate partidele), cât şi primăria, că instituţie în sine”, se mai menţionează în comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii