Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată cea mai ieftină autostradă din UE, la Marea Neagră. Au făcut-o bulgarii

ro

17 Jul, 2012 19:44 1217 Marime text

Bulgaria deschide, unul după altul, tronsoane de autostradă pe care le construieşte la nişte preţuri imbatabile: sub două milioane de euro pe kilometr.

Autorităţile bulgare au deschis traficului, pe 12 iulie, o nouă secţiune din autostrada Trakya, care urmează să lege capitala ţării, Sofia, de litoralul Mării Negre. Este vorba despre tronsonul dintre oraşele Nova Zagora şi Yambol, de 35,7 kilometri. Costul de construcţie al acestui tronson a fost de 134 de milioane de leva, adică doar 1,87 milioane de euro pe kilometru, un preţ cu mult mai mic decât cele practicate în cazul construcţiei de autostrăzi din România. Mai mult, tronsonul de autostradă a fost predat înainte de termen.

Cu nici două săptămâni înainte, bulgarii au inaugurat o altă porţiune, între oraşele Stara Zagora şi Nova Zagora, tot din autostrada Trakya, de 32 km. Preţul a fost aproximativ la fel, circa două milioane de euro pe kilometru.

Autostrada Trakya, care leagă Sofia de portul Burgas trecând prin oraşul Plovdiv, ar urma să fie terminata în primăvara lui 2013.

Cea mai ieftina autostrada construita in ultimii ani in Romania este cea care leaga Aradul de Timisoara. In acest caz, un kilometru de autostrada a costat doar 3,5 milioane de euro.  

http://economica.rtv.net/cum-arata-cea-mai-ieftina-autostrada-din-ue_29200.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii