Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creaţiile lui purtate de Regina Mamă şi Prinţesa Diana A murit, Philip Somerville, pălărierul familiei regale britanice

ro

17 Sep, 2014 04:27 4316 Marime text
Philip Somerville, s-a născut 12 februarie 1930, şi a murit 14 septembrie 2014.

A fost unul dintre cei mai apreciaţi pălărieri ai Casei Regale britanice, creaţiile sale împodobind capul Reginei şi ai Prinţesei Diana.
Philip Somerville, care a murit la vârsta de 84 de ani, a fost unul dintre creatorii de modă ai reginei de la începutul anului 1980 până în anul 2008, când s-a pensionat.
În îndelungata sa activitate, a lucrat pentru femei de vază, ale căror ţinute erau studiate în cele mai mici amănunte.

Philip Somerville a avut de lucru mai ales în alegerea culorilor dar şi pentru a face faţă furiilor naturii acolo unde ar fi putut fi surprinse clientele lui: rafale de vânt, ninsori, ploi.
Era şi sfătuitorul preţioaselor lui cliente. Pe Prințesa de Wales a încurajat-o să poarte pălării largi, potrivite înălţimii ei, cu margini mari şi culori îndrăzneţe şi contrastante.
Pentru vizita prințesei la Dubai, în 1989 el a creat un turban pălărie albastru și alb, care a ținut părul de vedere, în conformitate cu atitudinea conservatoare casei regale.
Mai târziu, prințesei au început să-i placă pălării mici, care au permis ca fața ei să fie văzută din plin, din orice poziţie.
Printre clientele lui Somerville au mai fost Ducesa de Kent, Regina Silvia a Suediei, și membri ai familiilor regale olandeze și grecești. El a făcut, de asemenea, pălării pentru personalități precum Joan Collins și Lady Thatcher.
Sursa text şi foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii