Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consulatul Republicii Moldova la Iasi se deschide la 1 septembrie

ro

09 Jul, 2010 23:15 1537 Marime text

Ministrul de externe de la Chişinău, Iurie Leancă a declarat că la 1 septembrie se va deschide consulatul Republicii Moldova la Iaşi, iar partea română va deschide un punct consular şi la Ungheni.

România a deschis azi două consulate în Republica Moldova, la Cahul şi Bălţi. Suntprimele instituţii de acest gen deschise de oţară membrăUE în afara capitalei moldovene, după cum remarca ministrul român de externe, Teodor Baconschi, care a inaugurat consulatul de la Bălţi alături de omologul său, Iurie Leancă.Conform înţelegerii la care au ajuns cele două părţi în urmă cu opt luni, şi Republica Moldova va deschide un consulat la Iaşi.

Ministerul de Externe din Republica Moldova a solicitat Iaşiului încă de anul trecut un spaţiu adecvat pentru funcţionarea consulatului. La sfârşitul lunii aprilie, aflat la Iaşi, preşedintele Traian Băsescu le reproşa autorităţilor ieşene că nu au reuşit, de aproape un an, să identifice un spaţiu adecvat în care să funcţioneze consulatul Republicii Moldova. Primarul Iaşiului l-a asigurat în cele din urmă pe preşedinte că a identificat o clădire adecvată.

Mihai Căpăţână, secretarul general al Ministerului de Externe de la Chişinău, declara zilele trecute, la Europa Liberă, că în prezent partea moldoveană aşteaptă propunerile din partea Primăriei din Iaşi. „Ei ne-au promis că ne vor da cu titlul gratuit un oficiu pentru acest consulat. Propuneri am avut mai multe", a spus Căpăţână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii