Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a soluţionat dosarul „Declaraţiile primarului Mazăre şi campania de promovare a turismului sunt discriminatorii”

ro

07 Jul, 2014 11:59 4562 Marime text
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a soluţionat dosarul în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării au fost acuzaţi de discriminare. Potrivit declaraţiilor lui Asztalos Csaba, CNCD a soluţionat dosarul săptămâna trecută. „Au fost constatate fapte de discriminare. Declaraţiile primarului Mazăre şi campania de promovare a turismului în staţiunea Mamaia sunt discriminatorii”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, preşedintele CNCD.
Amintim că primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost reclamat la CNCD de Coaliţia pentru Egalitate de Gen. Aceasta din urmă solicită, prin intermediul unei petiţii, ca CNCD-ul „să investigheze, să constate şi să sancţioneze ca faptă de discriminare recent lansata campanie de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, Mamaia Style“.
Asztalos Csaba a menţionat, de asemenea, că „CNCD a solicitat părţilor să modifice campania şi să publice un rezultat al hotărârii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în mass media".
Reamintim aici declaraţia pe care Mazăre o făcea pe data de 21 mai: „Avem mai multe, ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri... (...). Domnişoarele trebuiesc vânate, sunt nişte gazele care trebuiesc vânate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Simona 07 Jul, 2014 21:06 Cauta pe net despre discriminare de gen si vei intelege... sper. Cand ai o campanie care indeamna la hartuire sexuala publica si ai o reprezentare a femeilor strict din punct de vedere sexual, adica obiectificare sexuala, e discriminare. Acum poate ti-e mai clar!
  • geo 07 Jul, 2014 12:40 Ne explica si noua cineva despre discriminarea cui este vorba? A fetelor care n-au fost urmarite cu binoclul fata de cele urmarite sau a privitorului faţă de cei care n-au binoclu? Ori cum?