Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării are în lucru petiția locuitorilor din zona Peninsulară a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

ro

06 Jan, 2022 00:00 2446 Marime text
⦁ Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, are în lucru Petiția mai multor persoane fizice, rezidente ale Zonei Peninsulare, privind cazurile de discriminare create de aplicarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară
⦁ Petiția a fost înregistrată la CNCD încă din 18.11.2021 iar pe 16.12.2021, Consiliul a emis o citație în acest sens
⦁ Este vorba despre efectele Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară din Constanța, care s-a manifestat efectiv prin interzicerea accesului locatarilor cu autovehiculele până la imobile prin amplasarea unor bariere sau blocarea efectivă a altor zone cu stâlpi imobili, în contextul dreptului de proprietate privată și dreptului la liberă circulație, prevăzută de Constituția României



Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, are în lucru Petiția mai multor persoane fizice, rezidente ale Zonei Peninsulare, privind cazurile de discriminare create de aplicarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, susține avocatul Mirela Doicescu.
Petiția a fost înregistrată la CNCD încă din 18.11.2021 iar pe 16.12.2021, Consiliul a emis o citație în acest sens.

Doicescu a reprezentat în instanță atât o serie de agenți economici cât și mai multe persoane fizice și două parohii din zona Peninsulară care au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021.

Este vorba despre efectele Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară din Constanța, care s-a manifestat efectiv prin interzicerea accesului locatarilor cu autovehiculele până la imobile prin amplasarea unor bariere sau blocarea efectivă a altor zone cu stâlpi imobili, în contextul dreptului de proprietate privată și dreptului la liberă circulație, prevăzută de Constituția României.



Vă reamintim și Avocatul Poporului a adresat Primăriei Constanța, la data de 21.12.2021, o solicitare de organizare a unei dezbateri publice pe tema Regulamentului de acces în Zona Peninsulară.

Tribunalul Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței, a judecat o a doua cerere de suspendare a regulamentului iar acesta a fost suspendat la data de 15 decembrie 2021, hotărârea aceasta putând fi, la rândul său, atacată în recurs, de data aceasta de către municipalitate.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Avocatul Poporului intervine în saga Regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Cere Primăriei și CLM Constanța să organizeze o dezbatere publică! (DOCUMENT)

Curtea de Apel Constanța, chemată să ridice barierele din Zona Peninsulară!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii