Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia specială pentru legile justiţiei a aprobat modificările la Codul de procedură penală

ro

07 Jun, 2018 17:12 1216 Marime text
Comisia specială pentru legile justiţiei a aprobat, joi, modificările la Codul de procedură penală, informează Agerpres.ro. 
 
Printre amendamentele adoptate se află şi cel care se referă la revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive.
 
Astfel, "revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută şi în cazul neredactării şi/sau nesemnării hotărârii de condamnare de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei", prevede textul. Un alt caz în care se poate cere revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive este şi dacă un judecător sau un procuror a fost sancţionat disciplinar definitiv pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă aceste împrejurări au influenţat soluţia pronunţată, au mai stabilit parlamentarii din comisie.
 
De asemenea, conform unui alt amendament adoptat, "instanţa de apel nu poate desfiinţa sentinţa primei instanţe prin care s-a dispus achitarea inculpatului şi nu poate pronunţa o hotărâre de condamnare direct în apel decât dacă sunt administrate probe noi care să conducă la desfiinţarea soluţiei de achitare a primei instanţe pentru infirmarea motivelor pentru care a fost dispusă achitarea".
 
Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost aprobat cu 15 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă" şi urmează să intre în dezbaterea Senatului ca primă Cameră sesizată.

Sursa: Agerpres.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii