Turbinele de la Fântânele „produc suficientă energie pentru a alimenta peste un milion de gospodării româneşti în fiecare an“, arată producătorul acestora. Proiectul foloseşte 240 de turbine eoliene de 2,5 megawaţi de la GE, printre care se află şi turbina cu numărul 1.000 din clasa de 2,5 megawaţi instalată de GE la nivel mondial.

Dobrogea are cele mai bune resurse eoliene

Ultima turbină eoliană pentru Fântânele/Cogealac a fost conectată la reţeaua regională la sfârşitul lunii noiembrie. Noul parc eolian este situat în Dobrogea, judeţul Constanţa, România, una dintre cele mai promiţătoare regiuni cu resurse eoliene din ţară. CEZ România, proprietarul parcului, face parte din Grupul CEZ, cea mai mare companie de utilităţi din Europa Centrală.
„Motivele pentru care am ales GE sunt tehnologia fiabilă şi vasta experienţă a echipelor sale de proiect. Tehnologia 2,5 megawaţi oferă eficienţă, disponibilitate şi performanţă energetică, iar toate acestea ne vor garanta reuşita“, a declarat Ondřej Šafář, director de proiect CEZ.

GE a sărit pragul de 2GW putere instalată

La începutul acestui an, GE a anunţat că flota sa de turbine eoliene din seria 2,5 MW a depăşit cifra de 2 gigawaţi de capacitate instalată la nivel global, o cantitate suficientă pentru a alimenta cu energie aproximativ 1,4 milioane de gospodării europene. În prezent, aparatura GE funcţionează în 19 ţări din întreaga lume, din care 14 în Europa, şi au ajuns la un volum de şapte milioane de ore de funcţionare comercială.

Citeste AICI