Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce explică Victor Ponta pentru primarii incompatibili „Orice modificare a legii acţionează pentru viitor, nu pentru trecut”

ro

20 Aug, 2013 07:06 1737 Marime text
Premierul Victor Ponta a anunţat că în luna septembrie ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, va informa Comisia Europeană cu privire la situaţia aleşilor locali incompatibili şi că o decizie privind modificarea legii 161/2003 va fi luată după ce instanţele se vor pronunţa.

"Orice modificare a legii 161 se aplică doar pentru viitor, nu se aplică pentru trecut. (...) Ideea este că pentru viitor, o să vedem ce decidem pentru viitor, dacă este vorba de sesizările actuale ale ANI sunt toate în instanţe şi după ce avem nişte decizii definitive şi irevocabile ale instanţelor o să vedem ce se decide, câţi sunt afectaţi şi câţi nu. Ştiţi foarte bine şi acesta a şi fost punctul de vedere al Ministerului Justiţiei că orice modificare a legii acţionează pentru viitor, nu pentru trecut şi atunci nu rezolvăm problema actuală în viitor. Nu mai intră nimeni în asociaţiile acelea de dezvoltare intercomunitară sau despre CA-urile la regiile autonome. În viitor nu mai intră nimeni sigur, problema este ce se întâmplă până acum şi aceasta este o procedură deja începută. Orice modificare a legii acţionează doar pentru viitor, nu pentru cazurile actuale", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că nu a avut discuţii cu CE până în prezent cu privire la situaţia aleşilor locali incompatibili, subliniind că ministrul Justiţiei va face o informare în acest caz în septembrie. 
"Nu (n.r. am discutat cu CE), dar ministrul Justiţiei va informa în septembrie asupra situaţiei", a spus Ponta. 

El a afirmat că nu vor exista corecţii financiare aplicate societăţilor locale, chiar dacă acestea au avut în AGA primari sau preşedinţi de consilii judeţene incompatibili. 
Ponta a spus că a primit informaţii despre faptul că jumătate dintre primari sunt incompatibili de la "asociaţiile aleşilor locali", punctând că "din fericire cifrele sunt mult mai mici". 
De asemenea, el a arătat că nu ştie numărul de dosare aflate în lucru de Agenţia Naţională de Integritate.

AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii