Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii instituţiei refuză să dea detalii Bank of Cyprus închide sucursalele din România

ro

01 Apr, 2013 14:45 1396 Marime text

Bank of Cyprus România, sucursala locală a grupului cipriot cu acelaşi nume, şi-a suspendat operaţiunile timp de o săptămână ca urmare a procesului de restructurare prin care trece banca-mamă.

Operaţiunile sunt suspendate începând de astăzi, decizia fiind luată de banca centrală a Ciprului, în calitate de autoritate de supraveghere. Decizia a fost notificată însă şi Băncii Naţionale a României.

Clienţii pot retrage bani de la bancomate, care vor continua să fie alimentate în mod normal, spun reprezentanţii băncii. Clienţii care vor să retragă sume mai mari din cont trebuie să aştepte însă până la redeschiderea agenţiilor lunea viitoare.
Decizia a fost luată pentru a identifica o soluţie de vânzare a sucursalei de la Bucureşti, iar clienţii pot retrage bani de la bancomate, a anunţat luni banca. "În conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedură de rezoluţie (restructurare sau reorganizare). BoC funcţionează în România prin intermediul unei sucursale şi agenţiilor acesteia. Banca Centrală a Republicii Cipru, în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis suspendarea operaţiunilor din România ale BoC pentru o perioadă de o săptămână, începând de astăzi, 1 aprilie 2013, în conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru, în vederea identificării unei soluţii de vânzare a acesteia. BNR a fost notificată în acest sens", se arată în comunicatul Bank of Cyprus România.

Sursa AICI

Am încercat să luăm legătura cu reprezentaţii Bank of Cyprus România, însă aceştia au refuzat să dea mai multe detalii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii