Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Bursa de Valori București Cât a costat tranzacția de preluare a OTP Bank de către Banca Transilvania? (DOCUMENT)

ro

13 Feb, 2024 11:25 819 Marime text

 
 
Bursa de Valori București a publicat raportul deciziei Consiliului de Administrație al companiei Banca Transilvania SA, printre care se regăsește și achiziția OTP Bank Romania SA.

1.   Evenimente importante de raportat
a)  Schimbari in controlul asupra emitentului – nu este cazul.
b)  Achizitii sau instrainari substantiale de active – nu este cazul.
c)  Procedura de insolventa, respectiv de reorganizare judiciara sau faliment – nu este cazul.
d)  Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 82 din Legea nr. 24/2017– nu este cazul.
e)  Alte evenimente: Achizitie OTP Bank Romania
 
Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a aprobat in data de 08.02.2024 perfectarea tranzactiei pentru achizitionarea a 100% din actiunile OTP Bank Romania S.A., precum si a altor companii din Grupul OTP Romania (inclusiv OTP Asset Management SAI SA si OTP Leasing Romania IFN SA), semnarea contractului avand loc in cursul zilei de azi. Pretul total al tranzactiei ce urmeaza sa fie platit de catre Banca Transilvania este de 347,5  milioane EUR.


Dorim sa precizam ca atat Banca Transilvania, cat si OTP Bank Romania SA vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei. Ulterior semnarii si in vederea integrarii entitatilor amintite mai sus in cadrul Grupului Financiar BT, vor fi demarate si derulate procedurile legale pentru obtinerea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente.

Investitorii pot accesa informatii suplimentare pe website-ul Bancii Transilvania (www.bancatransilvania.ro), Sectiunea Relatii Investitori.
 
Citește și:
Este oficial! Banca Transilvania cumpără OTP Bank România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii