Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias Sunt stelist, nu l-am cunoscut pe Said Baaklini

ro

13 Jan, 2011 13:59 2347 Marime text

mircea_banias_01.jpgSenatorul PDL, Mircea Banias, este urmarit penal pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind o returnare ilegala de TVA de 60 de milioane de euro. Procurorii anticoruptie il suspecteaza ca l-ar fi sprijinit pe libanez sa puna la cale afacerea. Banias spune ca nu are niciun fel de relatie cu persoanele implicate in dosar.

"Am vazut ca libanezul despre care vorbiti are suficiente cunostinte in Bucuresti in asa fel incat sa apeleze la un senator din Constanta. Mai mult decat atat, eu sunt stelist si acesta pare un inconvenient din punctul unora de vedere. Am fost la Parchet, am dat o declaratie in care am sustinut ca nu l-am cunoscut pe Said Baaklini niciodata si nici macar nu mi-a fost evocat numele si existenta lui in vreo convorbire. Am multi prieteni si daca faptul ca am multi prieteni e o problema de competenta DNA-ului, imi exprim surprinderea si regretul ca se poate intampla asa ceva. Nu am niciun fel de relatie de afacere cu vreo persoana implicata in acest dosar", a spus Banias la Realitatea TV.

Radu Ancuta, directorul ANCEX, a povestit marti seara la Ora de foc cum a ajuns in biroul sau Baaklini, mentionand ca acesta este dinamovist ca si el: "Sunt dinamovist si l-am vazut la meciuri. E dinamovist si el, l-am vazut in loja la Dinamo Bucuresti".

Mircea Banias detine cateva case si terenuri in Constanta, bijuterii si cateva conturi. Unele bunuri au intrat in posesia senatorului, pe vremea cand era director general al Administratiei Porturilor Maritime. Tot in acea perioadam si-a intarit sistemul de relatii din APM.

Eugen Bogatu, director al Domeniilor Portuare din cadrul APM, arestat recent la cererea DNA, este bun prieten cu senatorul Banias. Dar Bogatu este prieten si cu libanezul care dorea sa exporte motoarele supraevaluate, pentru care a cerut returnarea frauduloasa de TVA. Procurorii ancticoruptie spun ca directorul Bogatu a facut presiuni pe langa diversi oficiali pentru ca libanezul sa poata incheia afacerea. Si el, si senatorul sunt acuzati oficial de favorizarea infractorului, insa Banias sustine ca nu are nicio legatura cu omul de afaceri libanez.

Sursa: portalstiri.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dima 13 Jan, 2011 11:26 cel mai grav este ca aceste personaje au murdarit pentru multa vreme imaginea companiei CN APM SA CTA!
  • gigi becali 13 Jan, 2011 10:55 daca esti stelist hai la stana la mine