Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:21 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început pregătirile pentru alegerile de anul viitor

ro

16 Oct, 2015 08:56 813 Marime text
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor. Cum? Întîi a cerut o suplimentare a bugetului pentru 2016, pentru a pune la punct un sistem de prevenire a turismului electoral şi de monitorizare a prezenţei la urne. În aceste sens, serviciul vrea să achiziţioneze în jur de 23.000 de tablete pentru secţiile de votare. STS are de gând să doteze fiecare secţie de votare cu câte o astfel de tabletă.
Un operator care va lucra pe tabletă va scana, cu ajutorul camerei foto şi a unei aplicaţii speciale, cartea de identitate a fiecărui votant care trece pragul secţiei. Aşa se va verifica în timp real dacă alegătorul este major, are drepturile electorale, s-a prezentat la secţia arondată domiciliului său şi dacă, în acea zi, a mai votat în altă parte. În afară de eliminarea votului multiplu, sistemul informatic va oferi informaţii privind prezenţa alegătorilor la urne şi va permite totodată introducerea, verificarea şi transmiterea electronică a proceselor-verbale privind consemnarea rezultatelor votării.
Întreg noul sistem informatic costă statul 48,5 milioane de lei, iar STS a iniţiat deja toate procedurile de achiziţie a echipamentelor şi bunurilor necesare.
sursa foto: observator.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii