Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie şoferi. Ninge viscolit în judeţul Constanţa. Ce zone sunt mai afectate de viscol. Autorităţile recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum (galerie foto-video)

ro

26 Feb, 2018 08:27 5067 Marime text
Mai multe judeţe, printre care şi Constanţa şi Tulcea se află din această noapte sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.
 
Potrivit autorităţilor, în judeţul Constanţa ninge viscolit, iar pe anumite drumuri vizibilitatea este foarte redusă.

"Până la această oră nu avem drumuri blocate. Zone mai afectate de viscol sunt Negru Voda-Cerchezu; Dumbraveni-Independenta; Valeni-Sipotele-Deleni. Se acționează cu 46 utilaje pentru a mentine deschise drumurile județene. Sunt pregătite să intervină 6 freze și 2 senilate (Topraisar si Băneasa)" - a precizat directorul RAJDP Constanţa, Lucian Lungoci.

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.
 
Autorităţile recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Se recomandă de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să respecte eventualele restricții de circulație impuse.
 
Potrivit CNAIR, toate Direcțiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate si intervin pentru a asigura traficul rutier în condiții de siguranță, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.
 
În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranță, CNAIR împreună cu Poliția Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum.

Sursa foto + video: IPJ Constanţa şi DRDP Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii