Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Atentatele comise la Paris sunt un miracol" Statul Islamic revendică acţiunile teroriste din Franța

ro

14 Nov, 2015 15:01 1785 Marime text
Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu peste 100 de morţi, informează publicaţia britanică The Independent. 
 
„Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic.
 
„Într-un atac binecuvântat de Allah un grup de soldați credincioși Califatului a luat la țintă capitala nelegiuirilor și perversiunilor, Parisul.
 
Opt frați purtând centuri cu explozibil și puști de asalt au luat la țintă locuri alese minuțios din capitala Franței – stadionul pe care se disputa un meci între Franța și Germania, la care asista imbecilul Franței, Francois Hollande, Bataclan, umplut de persoane adunate pentru a venera perversitatea și în alte locuri din arondismentele (n.red. sectoarele) 10 și 11. Parisul a tremurat sub picioarele lor și străzile lui au devenit prea strâmte pentru ei. Bilanțul atacurilor este de cel puțin 200 de morți și încă pe atâția răniți, meritul fiind al lui Allah.
 
Franța și cei care urmează calea Franței trebuie să știe că rămân ținta principală a Statului Islamic și vor continua să simtă mirosul morții pentru că au îndrăznit să insulte numele Profetului. Acest atac este doar începutul furtunii și un avertisment pentru cei care vor să mediteze și să tragă învățăminte”, se arată într-un comunicat oficial al Statului Islamic.
 
Conform unui bilanţ provizoriu, 128 de persoane au murit în atentatele comise vineri seară la Paris, iar 200 sunt rănite, 99 fiind în stare critică.
 
Sursa foto: GettyImages
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii