Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americanul Hans Klemm a fost numit în funcţia de ambasador în România

ro

06 Aug, 2015 21:29 576 Marime text
Senatul Statelor Unite l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm în funcţia de ambasador american în România, potrivit site-ului Congresului SUA. Hans Klemm, audiat în Comisia senatorială pentru Relaţii Externe pe 22 iulie, a primit confirmarea Senatului miercuri seară (joi dimineaţă, ora României), prin vot deschis.
România este un "prieten" şi un "partener strategic" al Statelor Unite, a declarat Hans Klemm în 22 iulie, în faţa membrilor Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, angajându-se să consolideze relaţiile bilaterale şi să susţină eforturile anticorupţie.
"Este o onoare pentru mine să apar în faţa dvs. astăzi în calitatea de persoană nominalizată de preşedintele Barack Obama pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Sunt recunoscător şi încântat de onoarea pe care preşedintele Barack Obama şi secretarul de Stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România", afirma Klemm în faţa membrilor Comisiei senatoriale pentru Relaţii Externe.
"Îndemnăm România să adopte reforme suplimentare pentru accelerarea dezvoltării economice şi pentru prosperitatea poporului român, inclusiv prin crearea mai multor oportunităţi pentru exporturi şi investiţii americane. Dacă voi fi confirmat, sunt nerăbdător să cooperez cu liderii politici din România şi cu mediile de afaceri din ambele ţări pentru promovarea investiţiilor, inclusiv în negocierile pentru Acordul de parteneriat transatlantic", a mai subliniat diplomatul american.
Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, în Biroul pentru Resurse Umane.
Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.
Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.
Precedentul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.


sursa foto: ziuanews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii