Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:14 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Klemm a primit o lecție de la comunitățile de romi din România (galerie foto)

ro

22 Jan, 2016 18:03 877 Marime text
 
Ambasadorul SUA la București Hans Klemm i-a cunoscut, astăzi, la grădiniţele din localităţile Araci şi Hetea, din judeţul Covasna, pe copiii din programul "Fiecare Copil în Grădiniţă". Împreună cu Leslie Hawke, ambasadorul a vizitat şi câteva familii defavorizate din localitatea Hetea. Aici trăiesc comunități de romi. Klemm a declarat că a fost onorat de invitație, iar vizita a reprezentat o lecție pentru el.
 
Diplomatul american a vizitat mai multe școli și grădinițe din comuna Vâlcele, respectiv satele Araci și Hetea, precum și a avut o întrevedere cu autoritățile locale.
 
”Sunt ambasadorul Statelor Unite ale Americii, dar reprezint Statele Unite nu doar în București și nu doar către demnitarii din București, ci către toată România. Responsabilitatea mea este de a-i reprezenta pe președintele Statelor Unite, Guvernul american și pe cetățenii americani în toată România. Și pentru a înțelege cât mai bine România și provocările pe care le-am putea întâmpina în dezvoltarea parteneriatului dintre țările noastre, este foarte important pentru mine să cunosc cât mai bine toată România. Așadar, deși unii dintre românii pe care i-am cunoscut astăzi sunt foarte defavorizați, sunt foarte săraci, am fost impresionat de ceea ce ați descris dumneavoastră, de dorința acestor copii de învăța și de căldura cu care ne-au primit familiile din Hetea. Deși condițiile în care trăiau sunt extrem de grele, impresia mea a fost că sunt mândri de ceea ce au reușit să realizeze în casele lor”, a declarat Klemm.
 
Într-una dintre casele vizitate localnicii aveau pe un perete un tablou pe post de icoană cu diplomatul american ce părea că se roagă.sursa foto: Facebook (Ambasada SUA)

Ti-a placut articolul?

Comentarii