Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:54 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Vitali Bârlădeanu, trimis în judecată de DNA Constanța

ro

10 Jul, 2015 15:04 826 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Bârlădeanu Alexandru Vitali, practician în insolvență, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 05 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvență, a pretins de la un om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 25.000 lei și aproximativ 6.000 euro, pentru a face acte contrare atribuțiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanșeze în legătură cu firma acestuia din urmă.
Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societății comerciale către creditori și către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate și ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite.
La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunțător suma de 25.000 lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii