Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:45 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, a fost achitat definitiv

ro

01 Mar, 2019 00:00 857 Marime text
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru luare de mită, Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, a fost achitat!
 
Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Marius Cristian Epure şi Cristian Deliorga, de la Curtea de Apel Constanţa, primul fiind preşedintele acestei instanţe.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că au reţinut următoarea stare de fapt: „La data de 5 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 de lei şi aproximativ 6.000 de euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă“.
 
„Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite. La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă“, conform rechizitoriului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, instanţă care a schimbat încadrarea juridică şi a dispus achitarea inculpatului, pentru infracţiunea de luare de mită. Instanţa a constatat că Alexandru Vitali Bârlădeanu a fost reţinut şi arestat de la data de 11 - 17 iunie 2015, când a fost pus în libertate prin încheierea nr. 9/P/JDL/17.06.2015 a Curţii de Apel Constanţa, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 81/12.06.2015, emis de Tribunalul Constanţa.
 
„Constată că suma de 25.000 de lei care a fost pusă la dispoziţia denunţătorului de către organele judiciare a fost recuperată cu ocazia flagrantului. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii