Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:19 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata lui Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă! (rechizitoriu)

ro

30 Sep, 2015 00:00 747 Marime text
Începe judecata lui Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru luare de mită.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondate, cererile formulate de Bârlădeanu, prin care s-a contestat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Mai mult decât atât, bărbatul a solicitat şi excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale, excluderea probelor constând în înregistrări audio şi audio-video ale unor convorbiri şi restituirea cauzei la Parchet. Şi aceste solicitări au fost respinse. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform rechizitoriului întocmit, „la data de 5 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 de lei și aproximativ 6.000 de euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă“.
 
„Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite. La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, potrivit rechizitoriului. În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii și Protecţie Internă.
 
Rechizitoriu
Zeci de mii de lei ascunşi într-un dicţionar fals - trimitere în judecată Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii