Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost trimis în judecată după ce a violat și omorât în bătaie o femeie de 82 de ani

ro

08 Jul, 2015 15:43 670 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Strungaru Ionuţ – Artur (arestat în altă cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, viol, violare de domiciliu, tentativă la tâlhărie calificată, tâlhărie calificată, distrugere.
Prin acelaşi act de sesizare a instanţei, procurorii au propus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
•           La data de 8 septembrie 2008, inculpatul Strungaru Ionuţ - Artur a consumat băuturi alcoolice la un bâlci organizat în municipiul Călăraşi. În cursul serii s-a întors în localitatea de domiciliu situată în judeţul Călăraşi, unde a continuat să consume băuturi alcoolice. În timpul nopţii, a luat decizia să intre în locuinţa victimei P.N. (în vârstă de 82 de ani), consăteană de-a sa, cunoscând faptul că aceasta locuieşte singură. Astfel, a intrat în curte prin escaladarea gardului de la stradă şi apoi a pătruns în casă, forţând una din uşile de acces cu umărul şi piciorul şi trăgând, totodată, de clanţă. În contextul acţiunii de forţare a uşii, clanţa din exterior s-a rupt, fiind găsită a doua zi în curte.
Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea. S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în faţă şi a somat-o să-i spună unde ţine banii. Neprimind un răspuns satisfăcător, inculpatul a continuat să lovească victima în zona feţei şi a coastelor. Pentru a-i atenua ţipetele, acesta i-a pus perna peste faţă, iar la un moment dat i-a aplicat un căluş improvizat, scop în care a folosit furoul acesteia.
Inculpatul a dezbrăcat victima de lenjeria intimă şi a violat-o. După consumarea raportului sexual, bănuind că victima l-ar putea recunoaşte, inculpatul a continuat să o lovească până când aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, după care a lăsat cadavrul ascuns parţial sub pat.
Ulterior, inculpatul s-a spălat de sânge la o fântână din apropierea domiciliului său, după care s-a culcat, iar a doua zi a ars hainele purtate la comiterea faptei, în curtea casei.
Potrivit Raportului de expertiză medico-legală întocmit în cauză, moartea numitei P.N. a fost violentă, ea s-a datorat asfixiei mecanice cu aspirat sanguin, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de piramidă nazală.
•           În seara de 8 mai 2009, inculpatul Strungaru Ionuţ - Artur s-a deplasat la un bar din localitatea de domiciliu  pentru a viziona un meci de fotbal, care a început la ora 21.00. A consumat băuturi alcoolice, iar cu câteva minute înainte de pauză s-a deplasat la locuinţa victimei M.N. (în vârstă de 71 de ani), despre care ştia că locuieşte singură.
A pătruns în casă prin escaladarea gardului şi forţarea uşii de acces, după care a căutat bani în prima cameră. În continuare, s-a deplasat în camera în care victima dormea cu televizorul pornit. Având în vedere că victima s-a trezit şi a început să ţipe, inculpatul a lovit-o în cap cu o săpăligă luată de la faţa locului, iar apoi a întrebat-o unde se găsesc găsesc banii. Întrucât victima i-a spus în mod repetat că nu are bani, inculpatul a continuat să o lovească în zona capului, cu săpăliga şi cu un ciocan găsit în cameră.
Inculpatul a adunat covoarele existente în două camere şi le-a aşezat deasupra victimei, după care le-a dat foc. Şi-a însuşit telefonul mobil aparţinând acesteia, iar pe traseul de ieşire din casă a observat o butelie de gaz sigilată. A desfăcut sigiliul şi a dat drumul la gaz, în ideea producerii unei explozii.
Ulterior, s-a întors la barul de unde plecase şi a mai comandat băuturi alcoolice. A doua zi a aruncat hainele pe care le-a purtat cu ocazia comiterii faptei, iar telefonul mobil sustras l-a aruncat în WC-ul săpat în curtea unei familii din aceeaşi localitate.
Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că moartea numitei M.N. s-a datorat şocului combustional, consecinţa unor arsuri prin flacără urmate de carbonizare cvasitotală a victimei;
leziunile traumatice care au dus la deces s-au produs prin flacără şi nu sunt specifice unei explozii.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Călăraşi.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii