Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Percheziții în Constanța Mama unui deputat a devenit victima escrocilor (galerie foto+video)

ro

19 Aug, 2015 07:11 2662 Marime text
 
 
La această oră, polițiștii din Constanța efectuează 12 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 140.000 de lei, săvârșind înșelăciuni prin „metoda accidentul”.

Peste 50 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează 12 percheziții, dintre care 11 în municipiul Constanța și una la penitenciarul Poarta Albă, la persoane bănuite de înșelăciune prin „metoda accidentul”.

Sunt vizate 15 persoane care, în perioada iunie - august, ar fi înșelat mai multe persoane din Constanța. 

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 72.000 de lei și 16.000 de euro.

Toți bănuiții vor fi duși pentru audieri la Secția 1 din Constanța. 

UPDATE3, ora 18.00:

Victimă a acestor persoane a fost şi mama deputatului constănţean Varol Amet, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Femeia se uita liniştită într-o seară la televizor. La un moment dat, ea a fost sunată de o persoană necunoscută, care i-a spus că fiul ei a provocat un accident rutier şi are nevoie de ajutor. Dată fiind ora târzie şi impactul emoţional, femeia, în vârstă de 71 de ani, a intrat în panică, dorind să-şi ajute copilul. În momentul în care escrocul i-a cerut 20.000 de lei pentru despăgubiri acordate presupusei victime a accidentului, mama deputatului nu s-a mai gândit că poate fi o păcăleală. Deputatul Varol Amet a declarat că se bucură că părinţii lui sunt sănătoşi şi nu au făcut vreun infarct din cauza emoţiilor: „Mama a făcut plângere la poliţie şi sper să plătească cei vinovaţi, pentru că sunt prea multe persoane escrocate. Tocmai de aceea m-am hotărât să iniţiez de la 1 septembrie un proiect prin care să fie însăprite pedepsele pentru astfel de escroci. Voi vorbi cu toţi colegii parlamentari şi voi vedea ce pot face pentru a avea un Cod Penal mai aspru pentru astfel de fapte”.
 
Reţineri, prejudiciu imens şi sustrageri
 
Urmare a percheziţiilor efectuate ieri de poliţiştii constănţeni s-a reuşit probarea a peste 10 fapte de înşelăciune şi tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, fapte comise în 2015. În prezent sunt cercetate penal şase persoane din Penitenciar şi alte cinci persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, tentativă şi complicitate la înşelăciune.
Mai exact, persoanele încarcerate au recrutat şi au ţinut legătura cu alte persoane apropiate (prieteni sau rude), pe care le trimiteau la victime (săgeţi) să ridice banii şi bunurile provenite din înşelăciune.
S-au reţinut o infracţiune de grup organizat şi 23 de infracţiuni de înşelăciune. Au fost conduse la sediu 25 de persoane, pentru 15 dintre acestea urmând să fie făcută propunerea de arestare. Dintre aceştia, o persoană nu poate fi reţinută, deoarece se sustrage. Prejudiciul total este de 72.000 lei, 16.000 euro şi 300 de dolari, din care recuperat 15.000 euro şi 6000 lei. La percheziţii s-au găsit 12.000 lei, telefoane mobile, cartele sim, bijuterii din aur, înscrisuri.UPDATE 2, ora 11.00

La percheziții au fost aduse 15 persoane pentru audieri. Opt persoane sunt din Penitenciarul Poarta Albă care se află în arest pentru furt, tentativă de omor, înșelăciuni și carduri.

Mai multe persoane vor fi reținute.


UPDATE 1, ora 08.56

Descinderile au fost pe strada Tabla Buții, numărul 5, și pe strada Avram Iancu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii