Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O NOUA MARE SUPRIZA In ziua in care Inaltul Anania ar fi implinit 90 de ani, IPS ANDREI A FOST ALES URMASUL SAU LA MITROPOLIA CLUJULUI!

ro

18 Mar, 2011 18:51 2092 Marime text

andrei-andreicut-ips1-300x277.jpgArhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, a fost ales, vineri, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, rămasă vacantă după moartea IPS Bartolomeu.

Sfântul Sinod al BOR s-a întrunit, vineri, sub preşedinţia Patriarhului Daniel, pentru alegerea noului mitroplit al Clujului, în ziua în care se împlinesc 90 de ani de la naşterea IPS Bartolomeu.

Pentru postul de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului au candidat arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şi episcopul vicar Irineu Bistriţeanul.

Cei doi ierarhi au fost desemnaţi de către Sinodul Mitropolitan în 14 martie, iar în ziua următoare Adunarea Eparhială a Mitropoliei Clujului a anunţat menţinerea celor două propuneri.

Conform prevederilor statutare în vigoare în cadrul BOR, mitropolitul a fost ales prin vot secret de către Sfântul Sinod.

Citeste continuarea pe http://www.razbointrucuvant.ro/.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii