Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Spital ,,Science Fiction” ?

ro

16 Sep, 2014 20:56 1596 Marime text
 
Dosare ale pacienţilor stocate electronic cu acces deoriunde dar şi brăţări de monitorizare a celor internaţi. Acestea sunt noile dotări pe care le are în plan conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Sistemele vor fi implementate până la jumătatea anului viitor. Investiţiile se ridică la aproximativ 10.000 de euro. Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa va beneficia de un sistem de monitorizare al pacienţilor printr-o brăţară care va fi purtată de fiecare persoană internată. Pentru fiecare pacient este emis un cod unic de bare. Medicii vor scana brăţara şi vor afla toate datele despre pacientul internat.

„Se vor încărca toate investigațiile medicale și prin acest cod de bare va putea fi accesat de oriunde și se va vedea tabloul clinic complet al oricărui pacient. În felul acesta, vom micșora timpii de așteptare la consulturile intersecții și vom avea o trasabilitate prin care vom ști în fiecare moment unde se află pacientul. Prin realizarea acestei cerințe se va certifica, din punct de vedere calitativ, spitalul județean”, a declarat dr. Dănuţ Căpăţână, manager SCJU.

Mai mult decât atât, va fi creată o platformă online, un tablou clinic al pacientului, în care toţi cei internaţi îşi vor putea urmări evoluţia de la o internare la alta. Accesul la date se va putea face de oriunde pe baza unui username şi a unei parole.

“Pacientul va putea să le acceseze de oriunde. Avantajul este că, dacă va dori să trimită informațiile către terțe persoane sau către alți medici, pentru o altă opinie sau un alt diagnostic, să poată să acceseze toate aceste date”, a mai spus dr. Dănuţ Căpăţână, manager SCJU.Astfel de sisteme sunt deja implementate în spitale din Franţa sau Germania. Investiţia se ridică la 10.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii