Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Domnia Regelui Carol I. 5 conferinţe ținute la Universitatea Libera în anul 1940“

ro

24 Jan, 2022 00:00 1861 Marime text

Biblioteca virtuală pe care o lansam în urmă cu cinci ani, aducând digitalizarea în atenția administrației publice locale, instituțiilor culturale și nu numai, a devenit acum de o actualitate fără precedent, la nivel global. 
 
Mesajul central al acestei inițiative vine de la nivel universitar - Biblioteca Ioan Popișteanu a Universității Ovidius Constanța, în parteneriat cu Asociația  Ștefadina și cu sprijinul ziarului ZIUA de Constanța, aduc în spațiul public, primul filon de semnături ale strămoșilor noștri.
 
Mai exact, Colecția Specială, compusă din peste o sută de volume, dintre care și cărti de patrimoniu, care au o vechime de câteva sute de ani, au fost restaurate și digitalizate și oferite prezentului și, mai ales, viitorului.
Ca o continuare a proiectului nostru #Dobrogea Digitală - Acces Universal la Informație, lansăm fondul de carte restaurat și digitalizat, care poate fi accesat atât pe site-ul ZIUA de Constanța în secțiunea Dobrogea și Biblioteca Universității Ovidius Constanța, cât și pe site-ul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”.

 
 
Volumul „Domnia Regelui Carol I. 5 conferinţe ținute la Universitatea Libera în anul 1940“ reprezintă o colecție de cinci lucrări descriptive ale domniei regelui Carol I pe diferite domenii. Articolele sunt semnate de mari personalități ale acelor vremuri: prof. Constantin Kiriţescu, General Grigore Costandache, prof. G. Tașcă, prof. Gheorghe I. Brătianu, prof. D. Burileanu.
 
Publicată în anul 1940 la „Tipografiile Independența“, lucrarea abordează  tematici precum organizarea economică, politica externă sau dezvoltarea culturală a României.
 
Cartea însumează 131 de pagini după cum urmează:

Prof. Const. Kiriţescu: O mare personalitate morală: Carol I Regele întemeietor
General Grigore Costandache: Regeie Carol I al României organizator şi conducător de oşti
Prof. G. Taşcă: Domnia Regelui Carol I. Organizarea economică
Prof. Gheorghe I Brătianu: Politica externă a Regelui Carol I
Prof. D. Burileanu: Desvoltarea culturală în timpul domniei Regelui Carol I

Citește și:
 
Dobrogea și Biblioteca Universității „Ovidius“ Constanța
 
Volumul are 131 de pagini și poate fi descărcat de mai jos.
Citește în format integral

359


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari