Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală Mesajele președințiilor Consiliilor Județene Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)

ro

14 Nov, 2020 00:00 4108 Marime text

 

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

 
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a transmis un călduros mesaj către constănțeni, pe care îl regăsim în filmarea de mai jos:

 

Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea

Ziua pe 14 noiembrie este un reper de o importanță istorică deosebită pentru noi, dobrogenii: este data la care arealul dintre Dunăre și mare a revenit la Patria Mamă, punând bazele statului care, la 1 decembrie 1918, a devenit România Mare.
 
24 Ianuarie 1859, 14 noiembrie 1878 și 1 decembrie 1918 sunt principalele momente istorice care constituie traseul devenirii României Mari. După Unirea Țării Românești și Moldovei, revenirea Dobrogei a fost următorul pas către idealul de veacuri ale tuturor românilor: unitatea și suveranitatea națională.

14 noiembrie este, așadar, mai mult decât o sărbătoare națională. Este o oportunitate să ne amintim, cu respect și cu mândrie, de faptele vitejești ale celor care și-au vărsat sângele pentru independență, pentru unitate, pentru suveranitate. Noi, dobrogenii, mai mult decât oricine, avem obligația morală să cunoaștem istoria acestei regiuni și să transmitem mai departe aprecierea față de înaintașii noștri, cei care s-au jertfit pentru România de astăzi.

La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari