Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală Meritul Dobrogean pentru bibliologul Ioan Popișteanu

ro

14 Nov, 2020 00:00 4337 Marime text

Inițiată încă de la prima ediție, din 23 noiembrie 2017, a sărbătoririi Dobrogei, dar și a aniversării publicației ZIUA de Constanța, decernarea plachetei Meritul Dobrogean a constituit, an de an, cel mai emoționant moment al evenimentului, prin readucerea în atenție a unor personalități române și străine în viață sau trecute în neființă care au avut o contribuție importantă la dezvoltarea și consolidarea culturii dobrogene în țară și în lume.
 

La ediția atât de specială de anul acesta a Zilei Dobrogei 142, care poartă titlul #DobrogeaDigitală – Acces universal la informație și este organizată în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, conducerea cotidianului a considerat firesc să acorde Meritul Dobrogean, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru întreaga contribuție, omului de cultură Ioan Popișteanu, cel care a fondat Universitatea „Ovidius” din Constanța și a ctitorit cea mai importantă bibliotecă universitară dobrogeană, care se mândrește astăzi cu peste 300.000 de titluri datorită celor peste patru decenii de management prodigios.

Începând de astăzi, o serie de personalități ale culturii constănțene care l-au cunoscut sau cu care a colaborat în multele sale proiecte îi vor evoca personalitatea.
 
Citește și:

#sărbătoreşteDobrogea: ZIUA de Constanța recunoaște valoarea. Zece personalități vor primi, post-mortem, „Meritul dobrogean“

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari