Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogeadigitală Liviu Merdinian, președintele Uniunii Armenilor din România, de Ziua Dobrogei

ro

18 Nov, 2020 00:00 2778 Marime text
     
Liviu Merdinian:
Pe lângă bunici, școala a fost aceea care m-a purtat pe drumurile Dobrogei, pe vremea când eram elev în clasele primare, se organizau multe excursii în județ, ce este drept, se evitau obiectivele reilgioase și particularitățile etnice, însă istoria avea multe de spus oricum.
Aș insista, fără o ordine anume pe două lucruri: particularități geografice și cele care țin de mozaicul multietnic. Toate trăsăturile dobrogenilor derivă din acestea: pământul Dobrogei și sângele oamenilor săi!
Caltiățile dobrogenilor sunt unicitate, onoare și noroc (noroc de felul în care poporul român ne-a primit și îmbrățișat pe toți de-al lungul vremii...)
Am avut plăcerea și norocul să văd destule țări și să păsesc și pe alte continenete, însă este greu de comparat Dobrogea cu alte locuri: chiar dacă au un caracter multietnic, locurile nu au parfumul nostru de mii de ani. Dacă au istoria, nu au oamenii!
Urarea mea și a comunității armene către dobrogeni este una cu sănătate și cu optimism, cu speranța ca anii ce vor veni să ne găsească împreună, cu aceleași valori și parfum dobrogean!
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari