Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, soprana Roxana Bageac ar fi împlinit 40 de ani

ro

16 Sep, 2020 00:00 5684 Marime text


Născută la 16 septembrie 1980, Roxana Camelia Bageac, talentata soprană constănțeană, s-a stins în urmă cu cinci ani, după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.
 
Se pare că sufletul ei așa a ales, să plece mai curând și să „ardă” intens aici, în doar 35 de ani de viață și un deceniu de carieră strălucitoare, cu roluri spectaculoase și iubite de public.

Absolventă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi și apoi a Facultății de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, Secţia Canto, a devenit, în 2006, solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, după ce, anterior, făcuse parte din corul operei constănţene.
 
Publicul a avut şansa s-o admire pe artistă în roluri memorabile: Gilda (din „Rigoletto“), Lucia (din „Lucia di Lammermoor“), Adina (din „Elixirul dragostei“) Norina (din „Don Pasquale“), Susanna (din „Nunta lui Figaro“) sau Rosina (din „Bărbierul din Sevilla“).
 
În ultimul său rol pe scena constănţeană, i-a dat viață lui Liu, personajul principal al operei „Turandot“, de Puccini, iar cea din urmă apariţie a Roxanei s-a petrecut în februarie 2015, când a interpretat partitura Adinei din „Elixirul dragostei“. Ciudat și trist, opera lui Donizetti a fost cântecul de lebădă și pentru partenerul de scenă al sopranei, baritonul Florin Petre (Dulcamara), care avea să se stingă și el, câteva luni mai târziu, la doar 33 de ani.

În noiembrie 2015, la cea de-a III-a ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale, organizată la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, pe fundalul sonor al lucrării vocal-simfonice „Lacrimosa“, de Mozart, Roxanei Bageac i s-a acordat un premiu „in memoriam“.
 
Roxana Bageac ne-a părăsit pe 14 septembrie 2015, lăsând în urmă memoria unui om frumos, a unui artist special, de mare talent și profesionalism.
 
Sursa foto: Facebook/ Bageac Roxana Camelia
 
 
Citește și:

Doi ani fără soprana Roxana Bageac. Pe 16 septembrie ar fi împlinit 37 de ani!

In memoriam Roxana Bageac, talentata soprană constănţeană dispărută prematur

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari