Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Roxana Bageac, talentata soprană constănţeană dispărută prematur

ro

16 Sep, 2019 00:00 7373 Marime text

Astăzi, soprana Roxana Camelia Bageac ar fi împlinit 39 de ani. Născută la 16 septembrie 1980, s-a stins din viaţă, nedrept şi mult prea devreme, în plină activitate artistică.
 
Roxana Bageac a absolvit Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, Secţia Canto, în  2004, devenind, doi ani mai târziu, solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, după ce, anterior, făcuse parte din corul operei constănţene.
 
Publicul constănţean a avut şansa s-o admire pe artistă în roluri memorabile: Gilda (din „Rigoletto“), Lucia (din „Lucia di Lammermoor“), Adina (din „Elixirul dragostei“) Norina (din „Don Pasquale“), Susanna (din „Nunta lui Figaro“), Rosina (din „Bărbierul din Sevilla“) şi atâtea altele…
 
Ultimul rol pe care Roxana Bageac l-a pregătit a fost Liu din opera „Turandot“, de Puccini, iar ultima sa apariţie pe scena constănţeană a avut loc în februarie 2015, când a dat glas frumoasei Adina din „Elixirul dragostei“, de Donizetti, avându-l ca partener de scenă pe baritonul Florin Petre (Dulcamara), născut, ca şi Roxana, la Galaţi. Din păcate, ambii aveau să se stingă în scurt timp: Florin Petre, la numai 33 de ani, iar Roxana Bageac, la aproape 35 de ani.

În noiembrie 2015, la cea de-a III-a ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale, organizată la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, pe fundalul sonor al lucrării vocal-simfonice „Lacrimosa“, de Mozart, Roxanei Bageac i s-a acordat un premiu „in memoriam“.
 
Roxana Bageac a părăsit scena constănţeană, precum şi scena vieţii, la 14 septembrie 2015.
 
Sursa foto: Facebook/ Bageac Roxana Camelia
 
Citeşte şi:

Doi ani fără soprana Roxana Bageac. Pe 16 septembrie ar fi împlinit 37 de ani!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii