Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Manifestări dedicate „Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed“

ro

15 Apr, 2011 12:32 1067 Marime text

O suită de manifestări cultural religioase, prilejuită de celebrarea anuală a sărbători „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed", se va derula în perioada 14-20 aprilie, organizatori fiind Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanţa, prin ataşatul pentru Servicii Religioase şi Colegiul Naţional „Kemal Atatürk" din Medgidia.

Manifestările - reunite sub egida „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed" - vor debuta, sâmbătă, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa, cu un simpozion cultural religios dedicat acestui eveniment din istoria Islamului. În cadrul manifestării vor susţine prelegeri şeful Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, şi invitatul din Republica Turcia, prof. doc. dr. Ali Kaya, de la Facultatea de Teologie Islamică din cadrul Universităţi „Uludağ" din Bursa.

Evenimentul va debuta prin recitarea unui verset din Coran, iar în final va avea loc un recital de cântece religioase (ilahiuri), dedicate Profetului Muhammed (sav), interpretat de corul de elevi al grădiniţei bilingve „Zubeyde Hanim" din Constanţa.

Pentru zilele următoare sunt programate slujbe religioase susţinue la Geamia „Esmahan Sultan" din municipiul Mangalia şi la Geamia din Bucureşti.

 

Bazar de binefacere

Suita manifestărilor dedicate sărbătorii „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed" va include atât simpozioane, cât şi manifestări religioase care vor fi organizate pe data de 17 aprilie, în intervalul orar 15.00-17.00, la Grădina Botanică din Galaţi. De asemenea, la sediul Centrului de Educaţie şi Cultură al Muftiatului Cultului Musulman din România, de pe strada Bogdan Vodă nr.75, va fi organizat pe 16 aprilie, începând cu ora 11.00, un bazar de binefacere coordonat de doamnele care învaţă Coranul.

La aceste manifestări cultural religioase vor participa invitaţi din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România, Uniunea Democrată a Turcilor din România şi membrii comunităţii musulmane, care sunt aşteptaţi să participe pentru a cunoaşte viaţa Profetului Muhammed. Potrivit secretarului eparhial Memiş Octail, manifestări cultural religioase dedicate săptămânii naşterii Profetului Muhammed se vor derula în toate ţările Balcanice sub egida Muftiatelor.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii