Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa „Funcţionarii din deconcentrate nu sunt pur şi simplu nişte marionete politice“

ro

04 Jun, 2014 00:00 2334 Marime text
Chiar dacă PSD şi-a adjudecat cele mai multe dintre posturile de conducere din aparatul administrativ la nivelul întregului judeţ, inclusiv după dizolvarea USL, mulţi dintre funcţionarii publici veniţi din partea PNL îşi păstrează funcţiile chiar şi astăzi. Recent, viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a reiterat ideea potrivit căreia liberalii din funcţii-cheie la nivelul Constanţei ar trebui să-şi depună demisiile de onoare, după cum reiese din unele declaraţii apărute în presa constănţeană.
Filiala Teritorială a PNL Constanţa consideră o abordare de tip politicianist declaraţiile viceprimarului Decebal Făgădău, „care, se pare că a început, în aceste zile, vânătoarea liberalilor din instituţiile deconcentrate constănţene“.
De asemenea, liberalii constănţeni sunt de părere că statului român i-au fost aduse grave prejudicii de imagine şi de credibilitate prin „ameninţarea publică la adresa funcţionarilor din deconcentrate“, după cum se arată într-un comunicat emis de reprezentanţi ai PNL Constanţa. Liberalii constănţeni consideră că „PSD vrea să numească toţi oamenii din teritoriu, să deţină întreg controlul României prin feudele baronilor locali, dirijaţi politic de la centru, de către Liviu Dragnea și Victor Ponta“, după cum este precizat în documentul emis de Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa.
Reprezentanţi ai PNL în teritoriu sunt de părere că, indiferent de culoarea politică, funcţionarii publici pot fi schimbaţi strict din cauza neîndeplinirii atribuţiilor, întrucât ei nu fac politică. „Îi reamintim viceprimarului Decebal Făgădău că funcţionarii din deconcentrate nu sunt pur şi simplu nişte marionete politice, ci sunt persoane care şi-au ocupat postul prin concurs organizat pe baze legale. Drept urmare, cei care ajung să ocupe respectivele funcţii sunt nişte profesionişti“, se mai precizează în comunicatul liberalilor constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii