Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie specială în Cehia! Dintr-o cutie de plexiglas, preşedintele ceh, bolnav de Covid, a numit premierul ţarii! (VIDEO)

ro

28 Nov, 2021 17:34 1575 Marime text
  • Petr Fiala, este fost profesor de ştiinţe politice, precum şi un fan al filmelor cu James Bond, al literaturii şi fotbalului.
  • În vârstă de 57 de ani, cu barbă şi cu ochelari, el îşi protejează cu atenţie viaţa privată


Preşedintele ceh Milos Zeman, testat pozitiv covid-19 săptămâna trecută, l-a nominalizat duminică - dintr-o cutie de plexiglas - pe liderul opoziţiei Petr Fiala în postul de premier.
 

"Sunt convins că vom avea în viitorul apropiat un guvern puternic şi stabil", a dat asigurări Petr Fiala, liderul Partidului Democraţii Civici (ODS, dreapta), în timpul acestei ceremonii care s-a derulat la reşedinţa lui Zeman, la Castelul Lany, în vestul capitalei Praga, şi a fost retransmisă în direct la televiziune.



Petr Fiala, este fost profesor de ştiinţe politice, precum şi un fan al filmelor cu James Bond, al literaturii şi fotbalului. În vârstă de 57 de ani, cu barbă şi cu ochelari, el îşi protejează cu atenţie viaţa privată, scrie agerpres.ro. 


Şeful statului a fost externat joi din spital, unde fusese internat pe 10 octombrie, dar a trebuit să fie internat din nou de urgenţă după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Internat prima dată la terapie intensivă, unde a petrecut mai bine de trei săptămâni înainte de a fi transferat într-o unitate de convalescenţă, preşedintele a acceptat pe 11 noiembrie demisia oficială a guvernului premierului în exerciţiu, miliardarul populist Andrej Babis, în urma eşecului său electoral.



Sursa captura-video: Youtube/  CNN Prima NEWS
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii