Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MapN Perspective de dezvoltare a cooperării în plan bilateral, discutate în cadrul întrevederii ministrului Tilvăr cu președintele Senatului Republicii Cehe

ro

21 Nov, 2023 20:14 743 Marime text





 
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marţi, 21 noiembrie, o întrevedere cu președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, potrivit unui comunicat al MApN.

Pe parcursul discuțiilor au fost abordate principalele repere şi perspective de dezvoltare a cooperării în plan bilateral, situația de securitate în Regiunea Mării Negre, sprijinul multidimensional pentru Ucraina și Republica Moldova, precum şi coordonatele de substanță ale agendelor NATO şi UE.

De asemenea, a fost evidențiată necesitatea intensificării cooperării dintre cele două state în domeniul apărării, oficialul român reliefând, totodată, buna cooperare între țările noastre la nivelul centrelor de excelență, instruirii personalului și activităților specifice domeniilor apărării cibernetice și tehnologiei informației, se arată în comunicat.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesității menținerii unui dialog bilateral constant şi structurat, în sprijinul aprofundării şi substanţierii relaţiei pe componenta de apărare şi pentru implementarea cât mai eficientă a proiectelor specifice comune dezvoltate, atât în context bilateral, cât și în cel aliat sau al Uniunii Europene.

Pe agenda discuțiilor a figurat și subiectul referitor la cooperarea dintre România și Cehia, în format NATO și UE, în contextul actual de securitate, fiind abordate prioritățile imediate pe palierul colaborării şi coordonării româno-cehe, cu accent pe postura aliată de descurajare și apărare.
 
Totodată, cei doi oficiali au abordat şi teme referitoare la priorităţile comune în contextul Summit-ului NATO de al Vilnius, precum şi pe cooperarea în cadrul inițiativelor Uniunii Europene dedicate profilării apărării europene, transmite MApN.

Citește și
Conducerea MApN, în vizită oficială în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii