Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română a înăsprit controalele! Dosare penale și amenzi pentru cei ce nu respectă restricțiile impuse de pandemie

ro

24 Oct, 2021 13:03 1833 Marime text
  • Totodată, au fost aplicate 2.799 de amenzi cu o valoare de peste 500.000 de lei.
Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au desfășurat activități de verificare a modului în care se respectă de către cetățeni, restricțiile impuse de pandemie.

Astfel că au fost efectuate 108.068 de verficări, în ultimele 24 de ore, în urma cărora s-au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, au fost aplicate 2.799 de amenzi cu o valoare de peste 500.000 de lei.

În continuare, vă redăm informațiile furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române:

„În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, a continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 568 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Au fost efectuate 108.068 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma activităților derulate, au fost constatate 3 infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite 3 dosare penale.

De asemenea, au fost aplicate 2.799 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 540.200 de lei. 

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor. 

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.”

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii