Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Un sculptor constănțean la cea de-a patra ediție a Festivalului național al sculptorilor cu drujba

ro

23 Jul, 2020 07:45 1826 Marime text

 
Astăzi, debutează în satul Cerna, comuna Vaideeni, cea de-a patra ediție a Festivalului național al sculptorilor cu drujba, deschiderea oficială cu invitați de la Turism, Cultură, Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea fiind programată pentru ora 17.
Cu acest prilej, se va prezenta un scurt istoric al evenimentului, precum și sculptorii participanți, între care și constănțeanul Eugen Iuliu Vizireanu, și temele propuse de către fiecare sculptor în parte ce va realiza lucrarea.

 
Acest festival unic în România este născut din folosirea unui obiect deosebit, drujbă, care capătă conotații de obiect al artei unice, luând și apoi dând viață lemnului, iar oamenii și natura sunt ingredientele care dau "gust" festivalului.
Tema este dedicată copiilor, anul acesta în Satul Cerna din Comuna Vaideeni realizându-se îmbinarea între aventură, pe care copiii o nutresc în Parcul de Aventuri Cerna, și fiorul de poveste pe care sculptorii o să îl insufle copiilor prin operele pe care le vor realiza la acest Festival de Sculptură.
 
Astfel, tema este legată de pădure, arbori, mister și poveste. Sculptorii își vor da frâu liber imaginației și vor realiza băncuțe, măsuțe, personaje din povești și alte structuri funcționale în Parcul de Aventură Cerna.
Sculptorii participanți sunt pasionați de frumos, de tradiție și artă, dorind să lase în urma trecerii lor ceva trainic, simbolic și românesc, aducând un plus valoare viitorului prin prietenia și bucuria pe care o nutresc unul față de celălalt, dar și față de copii.
 
SCULPTORI PARTICIPANȚI:
1. Gabriel Patrasc - Ilfov
2. Doru Sztan - Dâmbovița
3. Adrian Voican - Vâlcea
4. Bălan Fănică - Neamț
5. Edi Schneider - Hunedoara
6. Ioan Ungur - Mureș
7. Ionuț Hodor - Maramureș
8. Moldovan Augustin – Mureș
9. Nicolae Baicu - Argeș
10. Mihai Iasinovschi - Caransebeș
11. Ciprian Surulescu - Timiș
12. Vizireanu Eugen Iuliu – Constanța
 
PROGRAMUL FESTIVALULUI:
Joi 23.07.2020
08:00 – 17:00 Pregătirea materialului lemnos, tăierea la dimensiuni și poziționarea pentru lucru;
17:00 – 19:00 Deschiderea oficială cu invitați de la Turism, Cultură, Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea. Se vor prezența un scurt istoric al evenimentului, se vor prezența sculptorii participanți, și temele propuse de către fiecare sculptor în parte ce va realiza lucrarea;
Vineri-Sâmbătă 24-25.07.2020 Procesul de sculptură deschis publicului
Duminică 26.07.2020 Pauză sculptorilor. Publicul va putea discuta liber cu sculptorii și se vor putea bucură de prezența artiștilor, meșterilor și producătorilor locali.
Luni-Marți 27-28.07.2020 Procesul de sculptură deschis publicului
Miercuri 29.07.2020 Finisajele finale și Punerea pe poziție a sculpturilor, deschis publicului
Joi 30.07.2020
13:00 – Închiderea oficială cu invitați de la Turism, Cultură, Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea, televiziuni, invitați și vizitatori.
Organizatori: Consiliul Județean Vâlcea- Constantin Rădulescu, Primăria Vaideeni - Baluță Achim Daniel , Centrul de Informare și Promovare Turistică Vâlcea - Maria Monica Gheorghiu, Cosmina Ioana, Adrian Bondoc, Aura Bondoc, Aly Event Planner - Alina Mihaela Stăncioiu, Alina Photography.

Sursa text și foto: Facebook Agropensiunea Cerna
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii