Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanca Ligia Deca, propusă pentru funcţia de ministru al Educaţiei

ro

03 Oct, 2022 13:50 1762 Marime text
Ligia Deca. Foto: Administrația PrezidențialăConducerea PNL a decis ca Ligia Deca, în prezent consilier prezidenţial, să fie propusă pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a demisionat săptămâna trecută din funcţie.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost desemnat ministru interimar al Educaţiei.

"Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi după aceea în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finale lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a precizat președintele PNL, Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL.


Despre Ligia Deca

Potrivit datelor furnizate de Administrația Prezidențială, Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

De asemenea Ligia Deca a studiat între anii 1997-2001 la Colegiul National "Mircea cel Batran", Constanta. Între anii 2001-2006 a urmat Facultatea de Navigatie si Transport Naval, Universitatea Maritima Constanta. Ulterior,  între 2006-2008,a urmat masterat in Managementul maritim si portuar, la Facultatea de Navigatie si Transport Naval, Universitatea Maritima Constanta.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii