Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prima ediție a proiectului Stop Bullying se desfășoară la Constanța

ro

24 Aug, 2021 16:18 2110 Marime text
  • Proiectul Stop Bullying se desfășoară la Constanța.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, alături de Asociația Grupurilor Locale de Tineret prin Grupul Local de Tineret Constanța, cu sprijinul instituțional al Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța desfășoara prima ediție a proiectului STOP BULLYING.

În cadrul proiectului, s-a desfășurat o prima acțiune , aceea de a provoca comunitatea de tineri din județul Constanța de a macheta și propune un afis, prin care să se atraga atenția asupra efectelor negative ale BULLYINGULUI.

Dupa evaluarea lucrărilor depuse, juriul format din reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Asociației Grupurilor Locale de Tineret, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au decis să acorde locul I lui Răzvan Popescu. Pe locul doi s-a clasat Pihu Cristiana, iar pe locul trei Stan Mădălina. Micu Alexia s-a aflat pe locul patru.

Ce este bullying-ul 

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. 

Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului, conform Wikipedia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii