Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de peste 3.000 de lei de la inspectorii DSVSA Constanţa Peste două tone de carne alterată ar fi ajuns în farfuriile noastre

ro

09 Sep, 2015 00:00 1457 Marime text
În perioada 31 august - 4 septembrie, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au efectuat controale la 60 de agenţi economici.
 
În vizorul DSVSA Constanţa s-au aflat: nouă restaurante, un fast food, patru cantine, 16 laboratoare cofetărie/patiserie, cinci depozite alimentare, cinci super/hipermarketuri, trei magazine alimentare, doi producători particulari, trei unităţi fabricare pâine şi specialităţi panificaţie, o unitate de morărit, două unităţi fabricare vin, două unităţi fabricare zaharoase, o unitate prelucrare şi conservare fructe, trei depozite seminţe consum, o unitate incinerare, o exploataţie profesională şi un centru colectare animale vii.
 
În urma verificărilor efectuate, s-au constatat neconformităţi cu privire la depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare şi la comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.200 de lei. Potrivit unui comunicat, remis de DSVSA Constanţa, au fost confiscate şi retrase de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne - 2.334 kg, lapte şi produse lactate - 603 kg, peşte şi produse din peşte - 768 kg, ouă - 18 kg. Valoarea produselor retrase de la comercializare se ridică la 31.043 de lei. Produsele confiscate au fost direcţionate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii